Ранчићева кућа: Изложба скулптура ЛИСТА ЖЕЉА Марка Црнобрње - у медијима

21. март 2019.

 

 

ТВ СтудиоБ: Најава изложбе скулптура "Листа жеља" вајара Марка Црнобрње у Гроцкој

- У Јутарњем програму ТВ СтудиоБ гостовали су директорка Центра за културу Гроцка Зорица Атић, историчарка уметности, и Марко Црнобрња, вајар и уметнички сарадник Факултета примењених уметности, одсек за примењено вајарство, како би најавили један вредан уметнички догађај - изложбу скулптура у дрвету "Листа жеља" у Ранчићевој кући, галерији Центра за културу Гроцка - установе културе ГО Гроцка. 
Ранчићева кућа, стари варошки дом и споменик културе под заштитом државе, угостиће радове једног од најдаровитијих домаћих вајара средње генерације. 

Марко Црнобрња, отац, уметник и педагог, инспирисан је и заокупљен дечјом игром, спознајом и одрастањем - једнако као и својим животним улогама. Духовито обрађујући теме и ситуације савременог родитељства, аутор евоцира љупкост и раздраганост детињства, илуструјући вратоломне дечје замисли и жеље, али и педагошке дилеме одраслих. Скулпторске композиције израђене у дрвету и комбинованој техници испредају приче, показују високо занатско умеће обраде и значајно обогаћују домаћу ликовну сцену.

Отварање изложбе је 22.03. у 19ч, а изложба траје до 8. априла 2019. године. 


- Електронско издање дневног листа ПОЛИТИКА у петак, 22. марта доноси вест о изложби скулптура у дрвету под називом „Листа жеља” уметника Марка Црнобрње, отвореној у Ранчићевој кући, галерији Центра за културу Гроцка - установи културе ГО Гроцка. 
Галеријски простор Центра за културу Гроцка угостио је радове једног од најдаровитијих домаћих вајара средње генерације. Представљене су едукативне скулптуре са темом одрастања, израђене у дрвету и комбинованој техници.

Велико хвала колегама из "Политике" на пажњи коју посвећују културним догађајима у лепој вароши крај Дунава.

ПОЛИТИКА online


 

Повезани саджај

14септембар2019
Ликовна радионица наставља са радом: Ликовно путовање у Гроцкој и Калуђерици

Ликовна радионица наставља са радом: Ликовно путовање у Гроцкој и Калуђерици

14 септембар 2019

У септембру месецу, радионица тематски прати манифестацију „Дани европске баштине“ и упознаје полазнике са културним наслеђем у непосредном окружењу, како би разумели и в