Отворена је изложба „Контраст наслеђа“ у Ранчићевој кући.

11. фебруар 2019.

 

 

 

У Ранчићевој кући, галерији Центра за културу Гроцка, отворена је изложба слика и цртежа под називом „Контраст наслеђа“ Иване Блечић Стефановић, сликара-рестауратора, и њеног ученика Вељкa Вученовићa.

Пред многобројном публиком из Гроцке и других београдских општина, двоје аутора је приказало по петнаест радова у техникама уље и акрилик на платну, цртеж у оловци, пастелу и комбинованој техници, али и однос ментор-ученик који је одувек био веома важан у уметности. Однос према свом ђаку је за сликара вид преиспитивање себе, будући да пренета знања не смеју бити условљена ликовним језиком учитеља. С друге стране, индивидуални рад са ментором је за ђака осведочени пут стицања сазнања и личног развоја. То су изложени радови и потврдили, у оквиру две велике теме уметности.

Менторка се представила пејзажима, као изразити колориста, са мотивима природе из окружења али и контемлативним представама у којима је човек потпуно одсутан. Њен седамнаестогодишњи ученик је свој таленат и сензибилитет приказао у тематици портрета, међу којима доминирају прикази чланова породице – оца, мајке и брата, у духу некадашњих репрезентативних представа.

Приликом отварања изложбе наступили су ученици ОМШ „Невена Поповић“ из Гроцке, Мила Јанић, Бојан Милошевић, Растко Ивковић, Мила Михајловић, Ања Вукотић. Изложба траје до 26. фебруара.

 

Повезани саджај

14октобар2019
Свадбени албум у варошком дому Гроцке

Свадбени албум у варошком дому Гроцке

14 октобар 2019

Ранчићева кућа је била домаћин младом свадбеном пару који је желео да своје венчање обележи фотографијама у амбијенту старог варошког дома.