Отворена је изложба "Ретроспектива лица" у Ранчићевој кући

02. март 2019.

 

 

 

У Ранчићевој кући, галерији Центра за културу Гроцка, у петак 1. марта је отворена изложба цртежа под називом „Ретроспектива лица“ аутора Владимира Петровића. Поставка обухвата 19 радова у студијским техникама на папиру, на којима, комбинујући угљен и оловку, уметник вешто и зналачки истражује карактеристике личности из свог окружења, описујући их као ликовно-филозофска промишљања о портретисаном. Портрет и аутопортрет су вечне теме уметности и ликовног интересовања. У великим форматима, Лица говоре о пријатељству, љубави, одрастању, постојању, док поједина имају и посебну наративну вредност. Својеврсна ретроспектива, избор радова обједињује вишегодишњи континуитет и неколико различитих циклуса, на топао и особен начин се уклопивши у архитектонску топлину Ранчићеве куће, заштићеног споменика културе у Гроцкој.

Догађај је пропратила публика из Гроцке и Београда. Приликом отварања изложбе наступили су ученици ОМШ „Невена Поповић“ из Гроцке, Мила Јанић, Дуња Јарић, Ленка Јарић, Растко Ивковић, клавир. Поставка траје до 19. марта.

 

Повезани саджај

18јул2019
КОНКУРС ЗА ИЗЛАГАЧКУ СЕЗОНУ 2020.

КОНКУРС ЗА ИЗЛАГАЧКУ СЕЗОНУ 2020.

18 јул 2019

Центар за културу Гроцка расписује Конкурс за самосталне, ауторске и групне изложбе у излагачкој сезони 2020. године. Конкурс је отворен oд 20. јула до 20. септембра