Отворена је изложба "Ретроспектива лица" у Ранчићевој кући

02. март 2019.

 

 

 

У Ранчићевој кући, галерији Центра за културу Гроцка, у петак 1. марта је отворена изложба цртежа под називом „Ретроспектива лица“ аутора Владимира Петровића. Поставка обухвата 19 радова у студијским техникама на папиру, на којима, комбинујући угљен и оловку, уметник вешто и зналачки истражује карактеристике личности из свог окружења, описујући их као ликовно-филозофска промишљања о портретисаном. Портрет и аутопортрет су вечне теме уметности и ликовног интересовања. У великим форматима, Лица говоре о пријатељству, љубави, одрастању, постојању, док поједина имају и посебну наративну вредност. Својеврсна ретроспектива, избор радова обједињује вишегодишњи континуитет и неколико различитих циклуса, на топао и особен начин се уклопивши у архитектонску топлину Ранчићеве куће, заштићеног споменика културе у Гроцкој.

Догађај је пропратила публика из Гроцке и Београда. Приликом отварања изложбе наступили су ученици ОМШ „Невена Поповић“ из Гроцке, Мила Јанић, Дуња Јарић, Ленка Јарић, Растко Ивковић, клавир. Поставка траје до 19. марта.

 

Повезани саджај

15јун2019
Ла банда у "Музичкој башти" Ранчићеве куће

Ла банда у "Музичкој башти" Ранчићеве куће

15 јун 2019

У „Музичкој башти“ Центра за културу Гроцка, пред старим бунаром Ранчићеве куће у петак 14. јуна наступио је распевани женски тамбурашки састав Ла банда.