Посета Ранчићевој кући с првим зрацима сунца

13. фебруар 2019.

 

 
 
Ранчићеву кућу, седиште Центра за културу Гроцка, установе културе општине Гроцка, у среду 13. фебруара посетила је група различитих узраста. Неки међу посетиоцима су на распусту, неки су у посети рођацима, а ови последњи су на себе преузели улогу добрих домаћина и водича кроз лепоте свог места. У том циљу су госте довели у Ранчићеву кућу, где их је у старом варошком дому сачекала изложба "Контраст наслеђа" аутора Иване Блечић Стефановић и Вељка Вученовића. За наше посетиоце из Гроцке био је посебан доживљај видети уживо ликовну вештину младог Вељка, свога суграђанина. 
 
У Центру за културу Гроцка су посетиоци добили промо-материјал и смернице за још понеку локацију, док сунце сија и док су у расположењу за шетњу и обиласке. Наравно, између осталог, препорука је била посета Легату др Александра Костића и галерији библиотеке Илија Гарашанин (Легат ће ускоро добити таблу која ће крај улаза посетиоце усмеравати ка поставци).

 

Повезани саджај

18јул2019
КОНКУРС ЗА ИЗЛАГАЧКУ СЕЗОНУ 2020.

КОНКУРС ЗА ИЗЛАГАЧКУ СЕЗОНУ 2020.

18 јул 2019

Центар за културу Гроцка расписује Конкурс за самосталне, ауторске и групне изложбе у излагачкој сезони 2020. године. Конкурс је отворен oд 20. јула до 20. септембра