Ранчићева кућа: ''Свилена лепота ћирилице'', изложба радова Оливере Милуновић

06. мај 2019.

 

 

Ранчићева кућа
СВИЛЕНА ЛЕПОТА ЋИРИЛИЦЕ
отварање изложбе: 10.05.2019. у 19ч
трајање: 10.05 - 28.05.2019.

Изложба радова на свили Оливере Милуновић биће отворена 10. маја са почетком у 19 часова у Ранчићевој кући - галеријском простору Центра за културу Гроцка. Поставка обухвата избор радова на свили и цртежe. Изложба траје до 28. маја 2019. године.
Приликом отварања догађаја наступиће ученици ОМШ „Невена Поповић“ из Гроцке.

- За своју „свилену лепоту ћирилице“ и радове на свили сликарка Оливера Милуновић користи црквенословенске варијанте ћирилице - глагољицу, затим ћирилицу са фресака Манастира Жиче, а од мотива појављује се и грб породице Немањић. Радови су утемељени у традицији, при чему се ауторка изражава и цртежом колико и бојом, односно сједињује цртеж и слику, али и форму употребног предмета. Поглед у прошлост је трагање за мотивима, ти мотиви се слажу по свиленој површини, која постаје уметничка слика, модни детаљ, сувенир, успомена.

Оливера Милуновић (1977), дипломирала је на Факултету примењених уметности Универзитета у Београду, одсек дизајн текстила. Од 2004. године је учествовала на више од педесет изложби широм Србије, а као сликар на свили, самостално је излагала четрнаест пута. Самостални опус је отворен циклусом под називом „Свилени додир прошлости“. Године 2016. је учествовала на колективној изложби у оквиру пројекта „Гозба“ Тамаре Огњевић, која је представљена у Културном центру Србије у Паризу. Живи и ради у Винчи, Гроцка-Београд.

Добро дошли!

 

Повезани саджај

14октобар2019
Свадбени албум у варошком дому Гроцке

Свадбени албум у варошком дому Гроцке

14 октобар 2019

Ранчићева кућа је била домаћин младом свадбеном пару који је желео да своје венчање обележи фотографијама у амбијенту старог варошког дома.