Уз радости на снегу отворено је „Ликовно путовање 2018“

15. децембар 2018.

 

 

У Ранчићевој кући, галеријском простору Центра за културу Гроцка, у петак 14. децембра пред многобројном публиком је отворена групна изложба дечјих радова „Ликовно путовање 2018“, насталих на ликовној радионици установе.

Снег који је обавио башту унео је зимску чаролију у свечани тренутак, пруживши уједно и радост грудвања најмлађим посетиоцима и учесницима изложбе. Поставка се састоји од цртежа, слика и уметничких објеката насталих на радионицама у Гроцкој и Калуђерици, којима су руководиле академске уметнице Марион Дедић и Мика Ловре. Годишња изложба дечјих радова приказује изобиље и лепоту дечјег ликовног стваралачког израза, уз одабир више од стотину најуспешнијих дела младих аутора узраста од 7 до 12 година.

Коришћене технике и материјали су угљен, креде, гипс, глина, природни материјали, суви пастел, колаж, монотипија, минијатура, фломастери, темпера, водене боје, оловке у боји и др. Инспирација је проналажена у машти, свакодневици, природи - њеним лепотама и појавама, у културнoм наслеђу непосредног и ширег окружења, култури и уметности других народа и земаља, знаменитим личностима, уметницима и уметничким правцима. Радови деце из Гроцке су се нашли и на дечјим изложбама широм Србије.

Приликом отварања изложбе, наступиле су пригодним програмом ученицe ОМШ „Невена Поповић“ из Гроцке - Наталија Пантелић, Анђела Петровић, Анђела Јовановић, флаутa, и вокали одсека за српско традиционално певање Илинка Ђурђевић, Дајана Станковић и Јована Зуровац. Изложба траје до 25. децембра.


www.arte.rs

 

Повезани саджај