Концерт хорова ОМШ ,,Невена Поповић“ у Ранчићевој кући

10. јун 2018.

 

Ранчићева кућа била је домаћин великом концерту хорова и припремних разреда ОМШ ,,Невена Поповић“ из Гроцке.

У зеленилу баште времешног споменика културе којим руководи Центар за културу Гроцка,наступили су ђаци припремног разреда матичне школе у Гроцкој, као и подручних одељења из Врчина, Винче и Умчара, као и два велика хора, сачињених од ученика од 4. до 6. разреда, под вођством проф. Браниславе Тријић и Петра Швабића. Гост вечери био је мали хор ученика солфеђа проф. Бојане Ђукић, који већ низ година осваја прве награде на регионалном фестивалу хорова деце и младих.

Наиме, музичка школа из Гроцке је позната по томе што једина у Србији носи назив по жени, пијанисткињи Невени Поповић, али и по првом месту у Републици, у конкуренцији свих основних музичких школа Србије. Летња врелина се није осећала у хладу „музичке“ баште, а догађај је протекао у присуству бројних родитеља и посетилаца.

 

 

Дневни лист ПОЛИТИКА у суботу, 9. јуна у оквиру културне рубрике „Синоћ у Београду“ доноси вест о завршном концерту хорова ОМШ „Невена Поповић“ из Гроцке који је одржан у Ранчићевој кући, седишту Центра за културу Гроцка.

Велико хвала колегијуму „Политике“ на пажњи коју посвећују догађајима у лепој вароши крај Дунава.

 

Повезани саджај

14октобар2019
Свадбени албум у варошком дому Гроцке

Свадбени албум у варошком дому Гроцке

14 октобар 2019

Ранчићева кућа је била домаћин младом свадбеном пару који је желео да своје венчање обележи фотографијама у амбијенту старог варошког дома.