Пети и уједно завршни дан 21. Ликовне колоније у Гроцкој

25. јул 2018.

 


Пети, и уједно последњи дан трајања 21. по реду Ликовне колоније ГО Гроцка био је у знаку посете председника Градске општине Гроцка г. Драгољуба Симоновића, који је изразио жељу да се лично упозна са уметницима и увери да им прија посета општини Гроцка. Уметници су га у радној атмосфери дочекали у Ранчићевој кући, где је председник општине са занимањем погледао овогодишње радове, као и актуелну изложбу „Стваралачка Гроцка“.
Овог дана су уметнике обишли и представници Ликовне колоније у Црепаји, са гостујућим уметницама из Велике Британије и Русије, које су изразиле жељу да буду учеснице наредне Ликовне колоније општине Гроцка.
Традиционално уметничко окупљање у оквиру 51. Грочанских свечаности лепе општине крај Дунава, и ове године је успешно реализовано у сарадњи са Центром за културу општине Гроцка.
Учесници колонијесу Гроцкој оставили свежину својим уметничких утисака, очарани старом вароши, а кажу да је замало било и суза на растанку. За њима су остале слике, лепе успомене и – нека нова познанства и пријатељства, јер општина Гроцка ову ликовну смотру организује као вид подршке ликовном стваралаштву како општине Гроцка, тако и Републике Србије.

 

Повезани саджај

14октобар2019
Свадбени албум у варошком дому Гроцке

Свадбени албум у варошком дому Гроцке

14 октобар 2019

Ранчићева кућа је била домаћин младом свадбеном пару који је желео да своје венчање обележи фотографијама у амбијенту старог варошког дома.