Норвешки квартет „Кортекс“ у Ранчићевој кући

03. јул 2017.

 

Норвешки квартет „Кортекс“ наступио је у „Музичкој башти“ Ранчићеве куће, заштићеног споменика културе, седишту Центра за културу Гроцка.

Познати норвешки џез састав представио се у оквиру музичког програма установе културе који има за циљ неговање мултикултуралности и ауторског звука, и неретко угошћава позната европска имена. Публику је поздравила Зорица Атић, директорка Центра за културу, представивши гостујуће музичаре и програм који је на основу пројекта финансијски подржао Секретаријат за културу.

Врсни музичари, инспирисани несвакидашњом музичком сценом пред старим бунаром у амбијенту баште споменика културе и добродошлицом у Гроцкој, пружили су бројним посетиоцима незабораван угођај.
„Кортекс“ изводи фри џез и запажено је наступао на бројним фестивалима у Европи и Америци, а Норвешка се последњих година профилисала као једна од европских земаља са најзанимљивијом џез сценом.
Постава је акустична, и чине је Кристофер Албертс, труба, Ола Хајдер, контрабас, Томас Џохансен, саксофон, и познати Пол Нилсен Лав на бубњевима, који је уједно и један од најзапосленијих бубњара данашњице.

 

Повезани саджај

14септембар2019
Ликовна радионица наставља са радом: Ликовно путовање у Гроцкој и Калуђерици

Ликовна радионица наставља са радом: Ликовно путовање у Гроцкој и Калуђерици

14 септембар 2019

У септембру месецу, радионица тематски прати манифестацију „Дани европске баштине“ и упознаје полазнике са културним наслеђем у непосредном окружењу, како би разумели и в