Амбуланта у Калуђерици: „Причамо бојама“ током зимског распуста

03. фебруар 2017.

 

Радионица мурала ,,Причамо бојама – осликајмо за децу“ у организацији Центра за културу Гроцка преобразила је просторије дечјег одељења амбуланте у Калуђерици.

Површине зидова педијатријског одељења прекрили су ведри и поетични призори налик на оне из бајки и песмарица за децу, а појавили су се и јунаци које деца обожавају, попут диносауруса, жирафа… Млади полазници су се својски потрудили, остављајући за собом најлепши траг у боји, украсивши и оплеменивши просторије Дома здравља у Калуђерици.

Креативном тиму Центра за културу задуженом за радионицу, у коме су уметница Марион Дедић и сарадница Даница Трајковић, придружила се и сликарка Мика Ловре.
Предвођени са две уметнице које имају искуства у раду са децом и младима, учесници радионице стекли су незаборавно искуство и то наочиглед свих. Нема родитеља или посетиоца који није прокоментарисао и похвалио њихов рад и труд, нити детета које се није „залетало“ у нови, чаробни свет простора намењеног здрављу деце и младих.Велико браво за младе учеснике – полазнике радионице, без којих зидна „Прича у боји“ не би имала ову лепоту и смисао – њихови дивни радови ће још дуго радовати малишане у Калуђерици.

Радионица се реализује у сарадњи са Домом здравља „Гроцка“ и ОШ „Алекса Шантић“ у Калуђерици – са смс Јасминком Петровић, спец. јавног здравља из ДЗ „Гроцка“, и наставницом ликовне културе Иванком Ивковић из ОШ „Алекса Шантић“.

*Град Београд – Секретаријат за спорт и омладину, допринео је и у значајној мери помогао реализацији програма обезбеђивањем средстава за финансирање.

 

Повезани саджај

14септембар2019
Ликовна радионица наставља са радом: Ликовно путовање у Гроцкој и Калуђерици

Ликовна радионица наставља са радом: Ликовно путовање у Гроцкој и Калуђерици

14 септембар 2019

У септембру месецу, радионица тематски прати манифестацију „Дани европске баштине“ и упознаје полазнике са културним наслеђем у непосредном окружењу, како би разумели и в