Археолошка радионица са кустосима из Музеја, за ђаке из Гроцке

10. октобар 2018.

 

 

У уторак, 9. октобра У Рачићевој кући, седишту Центра за културу Гроцка, у сарадњи са Музејом града Београда и ОШ „Илија Гарашанин“ одржана је права археолошка радионица за ђаке из Гроцке, уприличена поводом манифестације „Дани европске баштине“, која у старој вароши крај Дунава још увек траје.

Археолози из Музеја града Београда, кустоси Драгана Стојић и Ана Живић, овом приликом су ученицима четвртог разреда приказале шта је то посао археолога, како се обављају ископавања, шта с е ради са пронађеним предметима, које све материјале и алате користе, и нарочито, како се поступа са фрагментима.

Ђаци су за ову прилику од кућа понели старе и окрњене керамичке шоље и чиније, како би их на лицу места третирали као археолошки налаз уз надзор кустоскиња и учитељице Славице Влаисављевић.

Након успешне археолошке радионице, ђаци су у пратњи кустоса из Музеја Града Београда и Центра за културу Гроцка, посетили Легат др Александра Костића, каоо би се на лицу места упознали са правим археолошким налазима.

 

Повезани саджај