Ликовна радионица Центра за културу Гроцка у Калуђерици

03. децембар 2018.

 

 

Полазници Ликовне радионице Центра за културу Гроцка која се одржава у Калуђерици, у месецу новембру бавили су се израдом сувенира посвећених Калуђерици, месту у коме живе и расту.

Рађене су скице у техници дрвених бојица на папиру, касније су у глини направљене кућице, које су након сушења и обојене. Друга врста сувенира је инспирисана плаво-белим порцеланом који је из Кине стигао у Енглеску, и до дан данас остао популаран. У интерпретацији Ликовне радионице он је израђен на картонским тањирићима, фломастером и др., а инспирација је била архитектура Калуђерице. Затим су полазници "путовали" у античку Грчку, радили чувене вазе и стубове, и упознали се са техником зграфито. Путовање су наставили и у Египту, цртајући фараоне и хијероглифе.

Задатак „Маки, Марко и Муса“ био је посвећен српском графичару и сликару Браниславу Макешу и његовим сликама Марко Краљевић и Муса Арбанаса, изложеним у склопу изложбе „Поклоњење“. Упознали смо Макија, Марка и Мусу, слушали (већина по први пут) како народна епска песма звучи певана уз гусле, наставили са Рамбом Амадеусом и Партибрејкерсима... заокружујући дружење и рад.

Ликовна радионица Центра за културу Гроцка се одржава уторком и четвртком у кабинету за ликовну културу ОШ ,,Милоје Васић“ у Калуђерици. Радионицу води Мика Ловре, дипл. примењена уметница.

Термини рада радионице: уторак и петак од 15:30 до 17:00 часова;
Место: ОШ ,,Милоје Васић“ у Калуђерици, кабинет за ликовну културу;

За пријављивање и додатне информације:
Мика Ловре, 064 283 0501
Центар за културу Гроцка, 011 850 23 21

 

Повезани саджај