Одржан је показни час Ликовне радионице у Врчину (мала школа)

23. јануар 2019.

 

 

 

У уторак, 22. јануара одржан је показни час Ликовне радионице Центра за културу Гроцка за ученике I/4 и II/3 разреда мале школе ОШ ,,Свети Сава'' у Врчину. До реализације часа је дошло на занимљив начин и околним, али правим путем :) - након утисака са групне изложбе дечјих радова ,,Ликовно путовање" у Ранчићевој кући, насталих на Ликовним радионицама Центра за културу Гроцка. Укратко, показни час је резултат иницијативе једног од родитеља, која је наишла на плодно тле и сарадњу са учитељицом Верицом Алавањом и уметницом Миком Ловре која руководи Ликовном радионицом Центра за културу Гроцка у Калуђерици.

Дуго ишчекивани дан за ликовни догађај је дошао, а ученици два одељења мале школе у Врчину су имали прилику да се ликовним путем упознају са важном и драгоценом културном баштином у свом окружењу - древном Винчанском културом.

Ђаци су најпре чули, њиховом узрасту прилагођену, причу о винчанској култури, њеним особинама и значају, а потом прешли на креативни део дружења и реализацију својих идеја. 
Ликовни задатак ученика био је да по мотивима из винчанске културе дизајнирају мајице које би носили, или пак некоме поклонили. Млади другари су се у улози дизајнера снашли врло успешно, добро су се забављали, и креирали врло занимљива визуелна решења.

Радионицу је водила примењена уметница Мика Ловре, програмска сарадница Центра за културу Гроцка, уз подршку учитељица Верице Алавање и Слађане Вагић.

 

 

Повезани саджај