Рад ликовне радионице Центра за културу – у Гроцкој

22. октобар 2018.

 

 

Ликовна радионица Центра за културу Гроцка се одржава у Гроцкој и Калуђерици. У Гроцкој се одржава средом и петком у кабинету за техничко образовање у ОШ ,,Илија Гарашанин“. Радионицу установе за полазнике у Гроцкој води Марион Дедић, дипл. сликарка.

Термини:

Среда и петак од 14 до 15:30 часова
Место:
ОШ ,,Илија Гарашанин“ у Гроцкој, кабинет за техничко образовање
За пријављивање и додатне информације:
Центар за културу Гроцка, 011 850 23 21, Марион Дедић, 063 346 949

Чиме се радило у новом циклусу радионице? Коришћени материјали су глина, гипс, графитне и оловке у боји, водене боје.

Шта се све радило? Теме су биле:

1. Крајпуташи – У 2018. години, Европској години културног наслеђа, обележавају се стогодишњица завршетка Првог светског рата и пробој Солунског фронта. Тим поводом, пажња је посвећена крајпуташима чија појава је посебно изражена управо након Првог светског рата.

2. Винчанска култура и ,,Археолошка торта” – Темом винчанске културе полазници су се бавили примењујући винчанско знаковно писмо на глини, док су ,,Археолошку торту” цртали од састојака културне баштине са територије општине Гроцка: винчанска култура, Касноримска гробница у Брестовику, манастир Рајиновац, црква Св. Тојице, Грочанска чаршија и природне леппоте.

3. Портрети у глини – Портрети су настали током дечје недеље.

4. Јесења мртва природа – Цртежи јесење мртве природе инспирисани су Трећим сајмом зимнице у Гроцкој.

Полазници радионице/аутори радова у албуму: Теодора Арсић, Нина Коматина, Мирка Мишковић, Ана Гегић, Стефан Јанковић, Наталија Радосављевић, Ђорђе Јовић, Игњат Дедић, Лука Гали, Реља Дедић, Василије Јоксимовић, Коста Станимировић, Лазар Антић.

 

Повезани саджај