Рад ликовне радионице Центра за културу – у Гроцкој

22. октобар 2018.

 

 

Ликовна радионица Центра за културу Гроцка се одржава у Гроцкој и Калуђерици. У Гроцкој се одржава средом и петком у кабинету за техничко образовање у ОШ ,,Илија Гарашанин“. Радионицу установе за полазнике у Гроцкој води Марион Дедић, дипл. сликарка.

Термини:

Среда и петак од 14 до 15:30 часова
Место:
ОШ ,,Илија Гарашанин“ у Гроцкој, кабинет за техничко образовање
За пријављивање и додатне информације:
Центар за културу Гроцка, 011 850 23 21, Марион Дедић, 063 346 949

Чиме се радило у новом циклусу радионице? Коришћени материјали су глина, гипс, графитне и оловке у боји, водене боје.

Шта се све радило? Теме су биле:

1. Крајпуташи – У 2018. години, Европској години културног наслеђа, обележавају се стогодишњица завршетка Првог светског рата и пробој Солунског фронта. Тим поводом, пажња је посвећена крајпуташима чија појава је посебно изражена управо након Првог светског рата.

2. Винчанска култура и ,,Археолошка торта” – Темом винчанске културе полазници су се бавили примењујући винчанско знаковно писмо на глини, док су ,,Археолошку торту” цртали од састојака културне баштине са територије општине Гроцка: винчанска култура, Касноримска гробница у Брестовику, манастир Рајиновац, црква Св. Тојице, Грочанска чаршија и природне леппоте.

3. Портрети у глини – Портрети су настали током дечје недеље.

4. Јесења мртва природа – Цртежи јесење мртве природе инспирисани су Трећим сајмом зимнице у Гроцкој.

Полазници радионице/аутори радова у албуму: Теодора Арсић, Нина Коматина, Мирка Мишковић, Ана Гегић, Стефан Јанковић, Наталија Радосављевић, Ђорђе Јовић, Игњат Дедић, Лука Гали, Реља Дедић, Василије Јоксимовић, Коста Станимировић, Лазар Антић.

 

Повезани саджај

13фебруар2019
Посета Ранчићевој кући с првим зрацима сунца

Посета Ранчићевој кући с првим зрацима сунца

13 фебруар 2019

Ранчићеву кућу, седиште Центра за културу Гроцка, установе културе општине Гроцка, у среду 13. фебруара посетила је група различитих узраста. Неки међу посетиоцима су ...