Ђаци прваци у посети изложби ,,Саламандра саламандра

19. април 2017.

 

У уторак, 18. априла Ранчићеву кућу посетили су ученици три одељења првог разреда из ОШ ,,Илија Гарашанин'' у Гроцкој. Раздрагани и весели, још увек под утиском ускршњег распуста прваци су пристигли у пратњи својих учитељица Наташе Алимпић, Снежане Илић и Јелене Ристић Стојановић.

Изложба Марије Вукосављевић у галеријском простору Центра за културу Гроцка са мотивом даждевњака саламандера је малишанима била веома занимљива и асоцијативна. У интерактивном разговору са децом, директорка Цетра за културу Зорица Атић је младим посетиоцима причала о легендама које се повезују са даждевњаком, зашто је данас угрожена и ретка врста, о томе зашто је тако обојен, на који је начин део природе итд. Највише је било речи о томе зашто је толико занимљив уметници која га је одабрала за богато обрађени ликовни мотив, али и о самом начину и техникама којима је мотив пренет на платно и подлогу.

Деца су се одушевљавала саламадером, који је оваквим приступом и занимљивом изложбом постао близак и стваран. Након рекреације у башти Ранчићеве куће ученици су се вратили у школске клупе уз обећање да ће нас врло брзо опет посетити, јер је већ од 21. априла на програму нова поставка радова. 

 

Повезани саджај

18јул2019
КОНКУРС ЗА ИЗЛАГАЧКУ СЕЗОНУ 2020.

КОНКУРС ЗА ИЗЛАГАЧКУ СЕЗОНУ 2020.

18 јул 2019

Центар за културу Гроцка расписује Конкурс за самосталне, ауторске и групне изложбе у излагачкој сезони 2020. године. Конкурс је отворен oд 20. јула до 20. септембра