Основци из Бегаљице у посети Центру за културу Гроцка

27. април 2017.

 

У среду, 26. априла Ранчићеву кућу посетили су ученици четири одељења првог и трећег разреда ОШ ,,Иво Лола Рибар'' из Бегаљице. Најпре су пристигли ученици трећег разреда а потом и ђаци прваци, предвођени својим наставницима Добрицом Стојановићем, Драгишом Максимовићем, Драганом Јовановић и Јасном Арсић.  

У галеријском простору Центра за културу деца су заједно са директорком Зорицом Атић погледала изложбу седамнаест аутора млађе генерације под називом ,,Формулације на папиру''. Изложба се састоји од 19 радова, уз разноврстан ауторски израз и различитост ликовних приступа сваког уметника.  

Разговарали смо о томе шта им се највише допада, и шта им се највише не допада, истраживали шта је заједничко свим радовима, затим шта би који рад могао да представља, и научили разлику између самосталне и групне изложбе. Након разгледања изложбе ђаци су се посветили цртању, инспирисани изложбом. [nggallery id=682]

 

Повезани саджај

15јун2019
Ла банда у "Музичкој башти" Ранчићеве куће

Ла банда у "Музичкој башти" Ранчићеве куће

15 јун 2019

У „Музичкој башти“ Центра за културу Гроцка, пред старим бунаром Ранчићеве куће у петак 14. јуна наступио је распевани женски тамбурашки састав Ла банда.