Четвртаци у посети изложби фотографија ,,Као да је овде“

19. октобар 2018.

 

 

У четвртак, 19. октобра Ранчићеву кућу и актуелну поставку „Као да је овде“ Данице Трајковић посетили су ученици три одељења четвртог разреда ОШ ,,Илија Гарашанин“ из Гроцке. По пријатном јесењем дану ђаци су пристигли у пратњи својих учитељица Милице Бећаговић, Љиљане Станишић и Душице Павловић.

Познати призори на изложеним фотографијама били су инспирација за многа питања. Изложба „Као да је овде“ излаже лепоту Гроцке, коју често прихватамо као уобичајени призор и свакодневицу, не сагледавајући је. Ученици су бирали своје фаворите интересујући се за начин и доба године у којима су поједине фотографије настајале. Са ауторком су разговарали о значају учења, о спремању материјала и одабиру радова за изложбу.

Дружење су наставили у лишћем засутој башти Ранчићеве куће која је, као и увек, једно од ђацима омиљених места за слободне активности и дружење.

 

Повезани саджај

15јун2019
Ла банда у "Музичкој башти" Ранчићеве куће

Ла банда у "Музичкој башти" Ранчићеве куће

15 јун 2019

У „Музичкој башти“ Центра за културу Гроцка, пред старим бунаром Ранчићеве куће у петак 14. јуна наступио је распевани женски тамбурашки састав Ла банда.