Четвртаци у посети Легату др Александра Костића

02. новембар 2018.

 

 

У петак, 2. новембра Легат др Александра Костића, ГО Гроцка који је недавно отворен у Библиотеци „Илија Гарашанин“ у Гроцкој, посетили су ученици три одељења четвртог разреда, са учитељицама Славицом Влаисављевић, Љиљаном Станишић и Милицом Бећаговић.

Ђаци из оближње школе су желели да се упознају са садржајем легата о коме су много слушали, и да уживо виде праве правцате археолошке налазе.
Највише пажње су им привукле кости мамута и окамењене шкољке Панонског мора, али и накит из римског периода и делови оруђа и оружја, као што су игле, удице, и копље за лов на крупну дивљач.

Разгледање Легата ћемо наставити, јер стална поставка има још много тога да прикаже и објасни. Оно на чему је акценат био у оквиру данашање посете, јесте да је територија општине Грцка настањивана миленијумима уназад, а да је доказ за то уптраво материјал из Легата.

 

Повезани саджај

13фебруар2019
Посета Ранчићевој кући с првим зрацима сунца

Посета Ранчићевој кући с првим зрацима сунца

13 фебруар 2019

Ранчићеву кућу, седиште Центра за културу Гроцка, установе културе општине Гроцка, у среду 13. фебруара посетила је група различитих узраста. Неки међу посетиоцима су ...