Дан за посетиоце из установа културе

05. октобар 2018.

 

 

Ранчићеву кућу, седиште Центра за културу Гроцка су у четвртак, 4. октобра, сунчаног јесењег дана када је у библиотеци „Илија Гарашанин“ уприличено отварање Легата др Александра Костића ГО Гроцка, обишли бројни посетиоци из установа културе, као и Института за нуклеарне науке у Винчи – Лабораторије за молекуларну генетику.

Након свечаности којом је представљена стална поставка Легата др Александра Костића ГО Гроцка у „Грочанској чаршији“, гости и колеге из градских установа културе – Музеја града Београда и Завода за заштиту споменика културе града Београда, са Центром за културу обишли су Гроцку како би се упознали и са другим знаменитостима.

Неформални скуп сачињен од археолога, историчара уметности, етнолога и филолога из три различите установе културе, начео је многе теме у области археолошких истраживања, документарних и уметничких изложби и др. које је могуће реализовати у међусобној сарадњи. Пажњу археолога су одмах привукли и велики римски каменови који се налазе у башти Ранчићеве куће, седишта Центра за културу Гроцка, а донети су са аутобуског стајалишта у Брестовику.

Наши гости нису остали имуни на шарм, атмосферу, знаменитости и бујно зеленило лепе вароши крај Дунава, те су однели са собом мноштво пријатних утисака.

 

Повезани саджај