Старији основци из гроцке у посети изложби скулптура „Листа жеља“

30. март 2019.

 У петак, 29. марта две групе старијих основаца ОШ „Илија Гарашанин“ из Гроцке посетили су Ранчићеву кућу како би погледали изузетну и несвакидашњу изложбу – едукативне скулптуре у дрвету вајара Марка Црнобрње. Били су то ученици VI-4 разреда са наставницама Виолетом Марковић и Виолетом Милосављевић, као и са њиховом гошћом Јеленом Стаменковић из издавачке куће БИГЗ-а, која ће посету Ранчићевој кући објавити у школском листу познатог издавача, а потом и ученици VII-3 разреда са наставником Миланом Митровићем Макабијем.

Изложба под називом „Листа жеља“ која се састоји од едукативних скулптура и скулпторалних композиција, била је веома инспиративна за младе посетиоце. Пажљиво су загледали скулптуре и проналазили везу са својим догодовштинама у свакодневним ситуацијама. Свака скулптура је иницирала коментаре: разликовали су се коментари дечака и девојчица, а поједини ђаци су имали занимљиве закључке и препознавали емоције, укључивши се у анализу дела виђену очима детета. Радове уметника Марка Црнобрње посетиоци могу погледати до понедељка, 8. априла.

 

Повезани саджај

15јун2019
Ла банда у "Музичкој башти" Ранчићеве куће

Ла банда у "Музичкој башти" Ранчићеве куће

15 јун 2019

У „Музичкој башти“ Центра за културу Гроцка, пред старим бунаром Ранчићеве куће у петак 14. јуна наступио је распевани женски тамбурашки састав Ла банда.