Књижевни сусрет са „Урнебесном физиком“ за основце у Гроцкој

01. јун 2018.

 

 

 

У петак, 1. јуна у 12 часова у библиотеци ОШ „Илија Гарашанин“ у Гроцкој одржана је промоција књиге „Урнебесна физика“ групе аутора у организацији Центра за културу Гроцка

У сарадњи са школом „Илија Гарашанин“, један од аутора књиге – Бранко Стевановић, заинтересованим ученицима петог и шестог разреда приближио је ову природну науку коју „бије“ непријатан глас да деци није омиљена. Говорећи о томе како је настала књига, причајући анегдоте, интересантне примере и заједно са ђацима изводећи занимљиве трикове, упознао је ученике са оном најлепшом страном физике – и показао да је предуслов за ову науку радозналост, машта и игра.

Књига „Уребесна физика“ добитник је награде „Невен“ за најбољу књигу за децу у 2015. години (категорија: Популарна наука) и налази се на многим дечјим топ-листама. Књига групе аутора (Светислав Пауновић, Бранко Стевановић и Игор Коларов, илустратор Ана Петровић), обрађује градиво за 7. разред основне школе и доживела је велики успех у Србији и региону.

 

Повезани саджај

15јун2019
Ла банда у "Музичкој башти" Ранчићеве куће

Ла банда у "Музичкој башти" Ранчићеве куће

15 јун 2019

У „Музичкој башти“ Центра за културу Гроцка, пред старим бунаром Ранчићеве куће у петак 14. јуна наступио је распевани женски тамбурашки састав Ла банда.