Трибина: „Жеља да се отпутује даље од сопствених предрасуда“ Маја Роган и „Туристички рингишпил“

19. март 2019.

 

 

- Интерактивна културолошко-књижевна трибина „Жеља да се отпутује даље од сопствених предрасуда“, биће одржана у среду 20. марта у 17.20 часова у сали Средње школе Гроцка (Ужичка 2). Предавач је лиценцирани туристички водич Маја Роган, ауторка издања „Туристички рингишпил“.

Трибина је отвореног типа: намењена је младима школе, али и њиховим родитељима, као и свима онима који путовања виде као начин да прошире своје видике, упознају културолошке разлике, онима који уживају у разноликости погледа на свет, веровања и размишљања различитих нација.

Искусни туристички водич ће присутнима дати смернице за стицање вредних путничких искустава и указати на истинске приоритете при путовању. Сазнаћемо тајне правих Путника, и подстаћи у себи жељу за новим искуствима, световима и, барем на кратко, променом места боравка.
Своја искуства са посетиоцима из целог света Маја Роган жели да подели са вама. Радозналост и жеља да се отпутује даље од сопствених предрасуда, добра су полазна основа.

*Маја Роган (1971) је туристички водич Туристичке организације Србије на енглеском и италијанском језику, члан Удружења лиценцираних туристичких водича Србије. Ауторка је издања „Туристички вешерај“ и „Туристички тартуфи“, у којима на духовит начин описује мултикултуралне сусрете, ситуације, згоде и незгоде на туристичким турама са гостима из целог света. Њене приче излазе у „Туристичком магазину“, на основу њих је у 2018. години реализована позоришна представа, а крајем године је изашао и превод на енглески језик под називом “Tourist carousel” (Туристички рингишпил).

Трибину организује Центар за културу Гроцка у сарадњи са Средњом школом.
Улаз је слободан. Добро дошли!

 

Повезани саджај

15јун2019
Ла банда у "Музичкој башти" Ранчићеве куће

Ла банда у "Музичкој башти" Ранчићеве куће

15 јун 2019

У „Музичкој башти“ Центра за културу Гроцка, пред старим бунаром Ранчићеве куће у петак 14. јуна наступио је распевани женски тамбурашки састав Ла банда.