Одржано је књижевно вече у Гроцкој

03. март 2017.

 

 

У четвртак, 2. марта у скупштинској сали општине Гроцка са почетком у 18 часова одржано је књижевно вече посвећено представљању стваралаштва песникиње Јоке Милошевић из Умчара, чланице Удружења писаца и поета Чукарице. Као вид подршке и књижевне размене између Гроцке и Чукарице, своју поезију су говорили и Чедна Лукић Лалић, Марина Баошић, Биљана Хукић, и Неђо Ћићо Стојановић – председник Клуба удружења писаца Чукарица,

Књижевно вече у организацији Градске општине Гроцка и Центра за културу отворила је заменица председника општине Гроцка Живадинка Аврамовић, пожелевши добродошлицу гостима и присутнима.

Током вечери представљен је и културно-туристички промо-филм под називом „Гроцка на Дунаву“, а промовисању уметничких вредности придружили су се и талентовани ученици Основне музичке школе у Гроцкој, са репертоаром који спремају за предстојеће републичко такмичење.

Наступили су Јована Зуровац, флаута, Тијана Станић, Дајана Станић, Милица Митровић, клавир, Стефан Лазаревић, хармоника.

  

Дневни лист ПОЛИТИКА у петак, 3. марта у оквиру културне рубрике „Синоћ у Београду“ доноси вест о књижевној вечери одржаној у Гроцкој, а на којој су се представили Јока Милошевић, песникиња из Умчара и гости – чланови Удружења песника клуба Чукарица, као и ученици ОМШ „Гроцка“ са нумерама које спремају за републичко такмичење.

Хвала колегама из „Политике“ на пажњи коју посвећују културним догађајима у старој вароши крај Дунава.

 

Повезани саджај