Изложбени "Варошки салон" посетили представници ЕКО Гроцка

28. децембар 2018.

 

 

Представници ЈП ЕКО Гроцка, на челу са директорима Маријом Милановић и Милошем Бугарчићем, посетили су у четвртак 27. децембра празничну изложбу ликовне и примењене уметности „Варошки салон“ у Ранчићевој кући, галеријском простору Центра за културу Гроцка. Повод посете установи културе је управо празнична изложба, а било је речи и о сарадњи у оквиру едукативних активности - о еколошким радионицама са децом и за децу које се могу реализовати у пролећној башти Ранчићеве куће.

Изложена поставка обухвата радове 24 ликовна и примењена уметника, као и одабраних занатлија, а осмишљена је у празничном духу радости и даривања. Полице и витрине „Варошког салона“ ове године излажу радове малог до средњег формата у техникама акварел, графика, дигитална графика, пастел, уље на платну, фотографија, затим накит од сребра и бакра, тематски израђене дрвене играчке, огртаче, капе и уникатне одевне детаље... Изложба као вид подршке уметницима и стваралаштву, пружа могућност посетиоцима и публици да себе и своје драге особе обрадују и почасте предметом/уметничким делом/детаљем ручне израде, радом сликара, вајара, уметничког занатлије.

 

Повезани саджај

18јул2019
КОНКУРС ЗА ИЗЛАГАЧКУ СЕЗОНУ 2020.

КОНКУРС ЗА ИЗЛАГАЧКУ СЕЗОНУ 2020.

18 јул 2019

Центар за културу Гроцка расписује Конкурс за самосталне, ауторске и групне изложбе у излагачкој сезони 2020. године. Конкурс је отворен oд 20. јула до 20. септембра