Колективна изложбa радова са XXI Ликовне колоније ГО Гроцка у Ранчићевој кући

01. новембар 2018.

 

 

- Позивамо Вас да у петак, 2. новембра у 18 часова присуствујете отварању колективне изложбе радова насталих на XXI Ликовној колонији Градске општине Гроцка, која ће бити представљена у Ранчићевој кући, галерији Центра за културу општине Гроцка (Мајевичка 9).
Изложба траје до 15. новембра.

Приликом отварања изложбе наступају ученици ОМШ „Невена Поповић“ из Гроцке.

Учесници колоније: др Милица Црнобрња Вукадиновић, др Предраг Лојаница, мр Љубица Шакић, Жељко Виторовић, Немања Арсић, Весна Мартиновић Маровић, Милан Митровић Макаби, Тамара Миловић, Владимир Петровић, Стефан Петронијевић и Мила Гајин. Гости колоније: Иван Карафиловски и Ненад Стојков.

- У оквиру културно-туристичке манифестације „51. Грочанске свечаности“ ГО Гроцка, одржана је XXI Ликовна колонија, a њено отварање пропраћено је у сали ГО Гроцка изложбом радова са ранијих ликовних смотри. Традиционално уметничко окупљање у трајању од пет дана (20.07-24.07.2018.), и ове године је успешно реализовано у сарадњи са Центром за културу градске општине Гроцка. XXI Ликовна колонија је отпочела излетничким даном у сусрет културној баштини општине: Манастиру Рајиновац у Бегаљици, Коњичком клубу у Гроцкој, Касно-римској гробници у Брестовику, Археолошком налазишту „Бело брдо“ у Винчи, видиковцу ресторана „Вионогради“… Омиљена радна састајалишта били су Коњички клуб у Гроцкој, терасе ресторана „Виногради“ и Ранчићева кућа у Гроцкој, која је уједно била и зборно место за све учеснике. Уметнике је током рада колоније у Ранчићевој кући посетио председник општине Гроцка Драгољуб Симоновић са сарадницима, интересујући се за утиске својих гостију. Учеснике колоније и Гроцку су посетили и организатори међународне Ликовне колоније у Црепаји, са гостујућим уметницама из Велике Британије и Русије.

У атмосфери дружења и рада, учесници су Гроцкој оставили свежину својих уметничких утисака. За њима су остале слике и цртежи, али и договори о даљој сарадњи, познанства и пријатељства, јер ГО Гроцка ликовну смотру организује као вид подршке ликовном стваралаштву како општине, тако и Републике Србије. Овогодишња колонија је у знаку уметничке размене са Ликовном колонијом у Црепаји и Центром за културу Смедерево.

Добро дошли!

WWW.ARTE.RS

WWW.BEOGRAD.RS

 

Повезани садржај

25април2024
ПОЛИТИКА пише о изложби ОНА у Ранчићевој кући

ПОЛИТИКА пише о изложби ОНА у Ранчићевој кући

25 април 2024

ПОЛИТИКА у рубрици „Београд“ пише о изложби скулптура „Она“ вајарке Владиславе Крстић, која је представљена пред бројном публиком и љубитељима уметности у Ранчићевој кући