Наступом Хора Дечјег културног центра отворен мурал у Гроцкој

01. новембар 2018.

 

 

Отварање мурала у ОШ „Илија Гарашанин“ у Гроцкој, осликаног у оквиру Еразмус+ пројекта „Женска комуникација за солидарност“ Центра за културу општине Гроцка, обележио је у четвртак 1. новембра наступ Хора Дечјег културног центра Београд. Пред препуном салом школе, под диригентском палицом мр Невене Ивановић, чувени хор је извео познате нумере дечије и поп музике, попут „Деца су украс света“, „Деца Европе“, „Поздрав из Србије“… завршивши наступ уз овације песмом „Тамо далеко“.

Центар за културу Гроцка, установа културе градске општине Гроцка, као носилац пројекта тему усмерава ка младима, а видљивост и поруку обликује кроз уметност. Мурал у Гроцкој је осликан на зиду атријума школе и у форми бајке илуструје познате жене српске историје, науке, културе и уметности. То су Катарина Ивановић, сликарка, Милунка Савић, хероина, Исидора Секулић, књижевница, Милева Марић, научница, Драга Љочић, лекарка… У складу са идејом пројекта и одабраног простора, мурал је осликала уметница Марион Дедић. Илустрације су пропраћене именом и презименом представљених личности, као и кодом који путем апликације на мобилном телефону корисника води као Википедији и биографијама.

Установа културе градске општине Гроцка је у оквиру међународног пројекта чији је носилац, у сарадњи са партнерима, спровела осликавање мурала у 5 држава Западне Европе – Србији, Хрватској, БиХ, Италији и Француској.

Догађају је присуствовала Живадинка Аврамовић, заменица председника ГО Гроцка са сарадницима.

www.dkcb.rs

 

Повезани садржај