Предшколци и „Потрага за Љубицом“ у Ранчићевој кући

14. јун 2019.

 


Предшколци ПУ„Лане“ из ОШ „Илија Гарашанин“ у Гроцкој у четвртак 13. јула опростили су се од вртића завршном приредбом у дебелом хладу столетног ораха Ранчићеве куће. Педесетак малишана је за своје најмилије, браћу, сестре, родитеље, баке и деке, приредило праву позоришну представу - „У потрази за Љубицом“, према делу савремене књижевнице за децу Радмиле Кнежевић.

Дечаци маскирани у пирате, сцена декорисана бродовима и позоришним реквизитима, девојчице у разноврсним креацијама пленили су пажњу поносне одрасле публике. Виле, гусари, гусарке и мала од палубе заједнички су се бацили у потрагу за необичном рибицом. Након многих згода, потрага се завршава сасвим неочекивано, јер Љубица је у ствари љубав коју носимо у себи. „Љубав је када влада мир, када се волимо и када чувамо свет око себе“, поручују будући прваци.

- Дневни лист ПОЛИТИКА у суботу 15. јуна у оквиру рубрике "Београд" доноси вест о завршној представи предшколаца ПУ "Лане" из ОШ "Илија Гарашанин" у Гроцкој који су се од вртића опростили представом "У потрази за Љубицом".

Хвала колегама из "Политике".


 

Повезани садржај