Варошка кафа с Марком Црнобрњом

09. април 2019.

 



Центар за културу Гроцка се опростио од вајара Марка Црнобрње и поставке која је свакодневно пленила пажњу публике. Баш као варошки гости некада, и уметник је уживао у испијању домаће кафе на доксату Ранчићеве куће. Доксат је од дрвета, омиљеног материјала овог врсног ствараоца, и један од најлепших обликовних елемента старог варошког дома Гроцке и споменика културе од великог значаја за Републику.

На основу евиденције и вођења изложбом, поставку скулптура је пропратило око 1.000 посетилаца, што је значајан број и за градске галерије на далеко прометнијим локацијама. 
Структура посетилаца је такође важна. 

Посета се у највећој мери састојала од деце и младих из ОШ "Илија Гарашанин" у Гроцкој, којима је ова врста садржаја и најпотребнија. 
Међу посетиоцима су били и гости из Финске у оквиру међународне размене, већа група излетника из Земуна, посетиоци из других БГ општина, Грочани и грочански викендаши... Разноврсни су били посетиоци, па тиме и коментари, тумачења и питања. Међутим, једно је сигурно. Радови су изазвали велико интересовање и причинили огромну радост и старијим и млађим посетиоцима.

 

Повезани садржај