WomCom трибина за младе „Уметност и женски активизам“

14. новембар 2018.

 

 

WomCom трибина Центра за културу Гроцка за младе

У среду 14.11.2018. године од 17 часова Центар за културу Гроцка у Средњој школи Гроцка организује трибину за младе под називом „Уметност и женски активизам“ у оквиру ЕУ Пројекта „WomCom – Women’s Communication for Solidarity“ који установа као носилац реализује у сарадњи са пет европских земаља, Србијом, Хрватском, БиХ, Италијом и Француском.

На интерактивној трибини ученицама и ученицима гимназијског смера у Гроцкој биће представљени осликани мурали и кратки филмови реализовани у Србији и партнерским земљама у оквиру пројекта WomCom (Женска комуникација за солидарност), који је финансиран средствима Европске уније у оквиру програма Еразмус+, КА2- Омладински прозор за Западни Балкан.

Мурале, филмове, као и школску лектиру ученице и ученици моћи ће да продискутују са Јеленом Стефановић, професорком српског језика и књижевности у гимназији „Креативно перо“ и средњој балетској школи „Лујо Давичо“ у Београду. Јелена Стефановић је докторирала на родним студијама. Бави се увођење родне перспективе у наставу српског језика и књижевности и истраживањем родних стетеорипа у наставним садржајима и уџбеницима. Објављује текстове о дечијој и омладинској књижевности, које анализира користећи родну перспективу.

Ова интерактивна трибина намењена је младима и реализује се као део WomCom пројекта.

 
 
 
 

 

Повезани садржај