Биоскоп, Дом културе и Центар за културу и уметност Гроцке

29. јануар 2017.

 

У Гроцкој је у току рад на оспособљавању Дома културе – некадашње вишенаменске сале у склопу ООУР Центар за културу и уметност “22. децембар” Народног универзитета Гроцке.

Албум у прилогу подсећа нас на времена од пре 30, 40 и 50 година, и на некадашњу намену сале изграђене 1967. године – биоскопа, Дома културе, Центра за културу и уметност Гроцке – јер су то све називи простора који је пуне две деценије служио за програме културе, наступе КУД-ова, концерте, представе Аматерског позоришта Гроцке… Живео је садржајан живот, а са њим и Грочани.

Сала Дома културе ушла је у припремну фазу санације која подразумева израду пројектне документације и осталих потребних аката.

Обнова објекта се спроводи након дугих 30 година, колико није служио у сврхе културе. У међувремену га ни један други простор није заменио, а Гроцка је остала низ година ускраћена за бројне садржаје и програме културе.

Простор Дома културе у Гроцкој је био и остао неопходан јавни простор који треба да одговори општој намени и јавном интересу свих грађана.

Овај пространи вишенаменски простор на корак од центра вароши и шеталишта, на око 400м2 поново ће располагати опремљеном вишенаменском салом са позорницом и близу 300 седишта, а Гроцка поново имати сцену за реализацију разноврсних програма и садржаја (концерти, музички догађаји, позоришне и друге представе, фолклорни наступи, јавне трибине…).

Став руководства општине на челу са председником Драгољубом Симоновићем и уједно задатак комисије која спроводи обнову, јесте да се у најкраћем року и по хитном поступку спроведе у дело обнова некадашњег Дома културе у Гроцкој.

 

Повезани садржај