Комисија за обнову у обиласку Дома културе - следи рашчишћавање

10. март 2017.

 

Део комисије која је задужена за обнову биоскопа је у четвртак, 9 марта поново „ишла“ у биоскоп, овај пут с намером да обиђе део сале у који до сада није имала приступа – некадашњу дискотеку „Зобар“.
Председница комисије Тања Бајат, и чланови Горан Станојевић, Зорица Атић и Маринко Бабић, обишли су део простора Дома културе који је некада представљао позорницу, са свлачионицама и помоћним просторијама.

Грочани средње генерације још како памте да је некадашња дворана биоскопа и дома културе „22. децембар“ у Гроцкој након гашења рада Народног универзитета преиначена у дискотеку.
Дискотека је обухватала позорницу, преградиши део сале намењен публици, и летњу башту у дворишту, а након тога, био је то и крај свим активностима унутар простора Дома културе.

Захваљујући залагању Драгољуба Симоновића, председника општине Гроцка, и подршци Живадинке Аврамовић, заменице председника општине, у сарадњи са Центром за културу покренуто је питање привођења намени овог давно занемареног простора културе.
Током 2016. године учињени су значајни помаци када је оживљавање простора културе и локалне културне сцене у питању, а решавање питања овакве дворане, која би имала вишеструку намену и служила бројним културним потребама становника, Гроцкој би удахнуло нови живот. Да подсетимо, општина Гроцка спада међу најмлађе београдске општине, са великим бројем деце и младих којима су и бројни и разноврсни садржаји културе – неопходни.

Колико год Грочанима призори на фотографијама били страшни, вређали емоције и успомене када је у питању Дом културе у Гроцкој, представници грађевинске инспекције у Гроцкој и чланови комисије за обнову дворане, кажу да је ситуација много боља него што су се надали.

Конструкција сале је у веома солидном стању, тако да рашчишћавање објекта а потом и адаптација, може да почне…

 

Повезани садржај