Градско такмичење у Гроцкој уз посету Ранчићевој кући

24. април 2021.

 

ОШ „Илија Гарашанин“ у Гроцкој, старој вароши крај Дунава, била је у суботу 24. априла домаћин Градском такмичењу из технике и технологије. У Гроцку су се сјатили ђаци са својим предметним наставницима из свих београдских општина, као и представници сектора образовања и просвете.
 
Госте школе и просветне раднике је директорка школе у Гроцкој Љиљана Бошковић повела у упознавање са старом вароши, и назаобилазном Ранчићевом кућом, лепотицом народног неимарства и културним добром од великог знача за нашу земљу.
 
Посетиоце је у Центру за културу Гроцка дочекала директорка установе Зорица Атић, која је госте упознала са значајем Ранчићеве куће и историјатом варошице, као и појединим занимљивостима које дочаравају лепоту крајолика и насеља, али и успешном сарадњом са ОШ „Илија Гарашанинн“ у Гроцкој, чији је резултат и ова посета.
 
Након обиласка галерије Ранчићеве куће са актуелном изложбом илустрација „Закорачи у нашу причу“, гости из образовног сектора су се упутили даље према сатници и протоколу у оквиру такмичења.
 
Ранчићеву кућу су након одржаног градског такмичења, посетили и бројни ђаци, које су предметни наставници из београдских школа довели да и они виде Ранчићеву кућу, и чују понешто о Гроцкој.
 
 
 
 
Галерију фотографија можете погледати у ФБ албуму Центра за културу Гроцка ОВДЕ.

 

Повезани садржај