Дом Културе до краја 2020: Очекује се наставак радова на обнови установе у Гроцкој

31. август 2020.

 

РАДОВИ на обнови Дома културе у Гроцкој који су започети у марту накратко су били обустављени, јер је морала да се уради експертиза постојеће конструкције.
Надлежни из Општине за овај посао су одабрали стручњаке са Грађевинског факултета који су дали потврдну одлуку о наставку радова, и то у најскоријем периоду.
Установа ће након реконструкције, која је планирано да буде завршена до краја године, бити превасходно намењена одржавању културно-уметничких програма.
- Сала је практично 30 година затворена, а потребе савременог друштва диктирају постојање оваквог објекта за одржавање културних дешавања - објашњавају надлежни из ГО Гроцка. - Када радови буду завршени, грађани ће бити у прилици да прате многа музичка дешавања, позоришне представе, културна и уметничка друштва могу овде да наступају, као и ђаци музичке школе који постижу изванредне успехе.
Дворана је престала да ради пре 30 година, у исто време када и Народни универзитет Гроцка, који се старао и о Библиотеци "Илија Гарашанин" и некадашњем Завичајном музеју Гроцка у Ранчићевој кући.


 

Репортажа се може прочитати у електронском издању вечерњих новости .

 

Повезани садржај