Најаве и вести: Самосталне изложбе „Дизајн за свет стварности“ Николине Ћалић

27. новембар 2020.

 

Портал за културу SEEcult најављује самосталну изложбу предмета примењене уметности и индустријског дизајна под називом „Дизајн за свет стварности“ ауторке Николине Ћалић. Поставка је доступна за публику у Ранчићевој кући, галерији Центра за културу Гроцка, од 27. новембра до 15. децембра 2020. године.

*Догађај ће бити представљен без свечаности отварања, у складу са здравственим препорукама и актуелним мерама заштите. Посетиоци се током трајања изложбе придржавају свих прописаних и превентивних мера заштите, јер су здравље и безбедност на првом месту.

 

 

Електронско издање дневног листа ПОЛИТИКА преноси вест о изложби „Дизајн за свет стварности младе београдске примењене уметнице Николине Ћалић која је представљена је у Ранчићевој кући, галерији Центра за културу Гроцка.

Поставка се састоји од више десетина реализованих пројеката и дизајнираних употребних предмета намењених „за стварни свет”, малог и средњег формата, и чине спој свакодневног предмета и скулпторалног обликовања, сагледан кроз призму једноставног и елегантног, минималног и практичног. У амбијенталним витринама Ранчићеве куће изложени су амбалажни предмети као што су кутије за млеко, сокове, чај, вино... али и занимљиви, иновирани употребни предмети за 21. век попут пројекта стоне лампе, мачјег ока, метле која усисава...

Међу најинтригантнијим изложеним делима примењене уметности и дизајна је свакако рад „Circulara – подлога за узгој корала која представља 3Д штампану структуру за узгој и обнову корала и коралних гребена.

Вест на сајту ПОЛИТИКЕ може се погледати ОВДЕ.

Репортажа се може прочитати и на SEEcult порталу за културу.

Такође и на сајту LookerWeekly магазина.

 

Повезани садржај