Новогодишњa изложбa „Варошки салон“ у Ранчићевој кући

22. децембар 2018.

 

- Позивамо Вас да у среду, 26. децембра 2018. године у 18 часова у Ранчићевој кући, галеријском простору Центра за културу Гроцка, присуствујетe отварању новогодишње продајне изложбе ликовне и примењене уметности под називом „Варошки салон“. Приликом отварања изложбе наступиће ученици ОМШ „Невена Поповић“ из Гроцке.

 

Поставка обухвата радове ликовних и примењених уметника, као и одабраних неакадемских стваралаца и занатлија, а осмишљена је у празничном духу радости и даривања у галерији старог варошког дома Гроцке. Изложба као вид подршке уметницима и стваралаштву, пружа могућност посетиоцима и публици да себе и своје драге особе почасте уникатним предметом или детаљем, радом сликара, вајара, уметничког занатлије. „Варошки салон“ ове године излаже радове у техникама акварел, графика, дигитална графика, пастел, уље на платну, фотографија, затим накит од сребра и бакра ручне израде, тематски израђене дрвене играчке, уникатне одевне детаље...

 

*Ранчићева кућа у Гроцкој, споменик културе од великог значаја за Републику, данас је и галеријски простор Центра за културу Гроцка, установе културе градске општине Гроцка. Изграђена је крајем 18. века као породични варошки дом, чија се топлина народног неимарства по мери човека рефлектује и у 21. век.

 

Изложба траје до 15. јануара 2018. године. Добро дошли!

 

Повезани садржај