Дневник РТС1: Гроцка у оквиру кампање "Мој је одмор, моја Србија"

03. јун 2020.

 

Прилог о Гроцкој у оквиру кампање "Мој је одмор, моја Србија", коју је покренула Радио телевизија Србије, биће емитован у четвртак 4. јуна од 19.30 часова у оквиру другог Дневника РТС-1, као својеврсна илустрација културно-туристичких садржаја и занимљивости општине Гроцка.

Снимљен у среду 3. јуна, обухватио је неке од културно-туристичких садржаја лепе вароши крај Дунава: Археолошко налазиште "Бело брдо" у Винчи, Ранчићеву кућу - и уједно Центар за културу Гроцка, Грочанску чаршију, Коњички клуб "Урбан каубој", Касноримску гробницу у Брестовику, и ресторан "Виногради" у Гроцкој.

Саговорници у културно-туристичкој разгледници из Гроцке су били Зорица Атић, кустос и директор Центра за културу Гроцка, Драган Јанковић, кустос Музеја града Београда, као и представници Коњичког клуба и легендарног ресторана.

Гроцка на Дунаву, стара варош удаљена од Теразија свега 25км, с разлогом у савремено доба носи назив "Мала Калифорнија", "зелена" и "воћна", и већ деценијама је омиљена дестинација за љубитеље реке и природе. Гроцка је и београдска општина са најстаријим споменицима културе и ансамблом веома значајних културних добара и локалитета. Такође, располаже ресторанима и сплавовима где се, с погледом на реку, и гастрономски може употпунити посета лепој варошици.

Светско, домаће, и - наше.

ФОТО албум са снимања прилога може се погледати у  ФБ галерији Центра за културу Гроцка.

Снимак прилога у Дневнику 2 РТС-а се може погледати ОВДЕ

 

Повезани садржај

01август2020
"Стваралачка Гроцка" у ПОЛИТИЦИ

"Стваралачка Гроцка" у ПОЛИТИЦИ

01 август 2020

Дневни лист ПОЛИТИКА у оквиру културне рубрике "Синоћ у Београду" доноси вест о групној изложби "Стваралачка Гроцка" у Ранчићевој кући.

01август2020
Стваралачка Гроцка у Ранчићевој кући

Стваралачка Гроцка у Ранчићевој кући

01 август 2020

У Ранчићевој кући, галерији Центра за културу Гроцка, представљена је шеста групна изложба „Стваралачка Гроцка“, која ове године окупља педесет и једног учесника.