"Стваралачка Гроцка" у медијима: Град Београд најављује изложбу у Ранчићевој кући

30. јул 2020.

 

 Шеста колективна изложба „Стваралачка Гроцка” биће отворена за посетиоце од 31. јула у Ранчићевој кући.

Због актуелне епидемиолошке ситуације и примене здравствено-безбедносних мера, планирано свечано отварање изложбе неће бити одржано, али поставка је доступна за посетиоце уз примену актуелних мера заштите, радним данима у оквиру радног времена установе, као и суботом од 10 до 16 часова.

На овогодишњој изложби „Стваралачка Гроцка” излагаће 51 уметник са територије општине Гроцка, а том приликом биће изложен исти број дела која ће приказати разноврсне технике и уметничке праксе.

Групна изложба „Стваралачка Гроцка” траје од 2015. године – осмишљена као вид умрежавања и представљања локалних уметничких потенцијала, на територији општине коју карактерише вишевековно историјско и културно трајање. Овогодишње представљање у знаку је ванредних околности које су планетарно утицале на живот и активности заједнице и појединца, као и на поимање личних и друштвених вредности или приоритета.

Као и претходних година, изложба има за циљ представљање разноврсности продукције великог броја аутора који живе и/или стварају на територији општине Гроцка. Окупљање и повезивање уметника у оквиру групне изложбе, попут „Стваралачке Гроцке”, као и промоција њиховог рада у јавности, битан је корак у оснаживању аутора и обогаћивању културног живота локалне заједнице.

Вест се може прочитати и на сајту БеоИнфо Града Београда.

Изложбу „Стваралачка Гроцка” су најавили и електронски медији и портали, од којих издвајамо:

Портал за културу Југоисточне Европе Seecult,

Портал Пословна жена,

Такође и портал ТВ СтудиоБ

 Као и AvantArt magazin.

 

 

 

Повезани садржај

23новембар2020
Дневни лист ПОЛИТИКА у оквиру рубрике "Београдска хроника" доноси вест о дигиталним могућностима шетње Касно-римском гробницом

Дневни лист ПОЛИТИКА у оквиру рубрике "Београдска хроника" доноси вест о дигиталним могућностима шетње Касно-римском гробницом

23 новембар 2020

Дневни лист ПОЛИТИКА у понедељак 23. новембра доноси причу о могућностима шетње Касно-римском гробницом у Брестовику - и из фотеље.

23новембар2020
Ђаци из Гроцке су добитници ПРВЕ НАГРАДЕ КОНКУРСА "Представи свој музеј" Музеја Србије

Ђаци из Гроцке су добитници ПРВЕ НАГРАДЕ КОНКУРСА "Представи свој музеј" Музеја Србије

23 новембар 2020

"МУЗЕЈ У ГРОЦКОЈ" добитник је ПРВЕ НАГРАДЕ КОНКУРСА „Представи свој музеј“ који је организован у склопу културне манифестације „Музеји за 10“ на нивоу Републике