Завршен је пролећни циклус ликовне радионице - ЛИКОВНО ПУТОВАЊЕ

02. јун 2017.

 

Завршен је пролећни циклус ликовне радионице под називом ЛИКОВНО ПУТОВАЊЕ 2017.

 
У пролећном циклусу Ликовне радионице Центра за културу Гроцка највећи број радова чинe цртежи, а полазници радионице била су деца узраста од 6 до 11 година, који су се с пуно дечје радозналости опробали у различитим техникама и темама. Угљеном, уљаним и сувим пастелом, акварелом, графитним и оловкама у боји итд. цртани и сликани су мотиви: портрет, аутопортрет, маске, мртва природа, пејзаж, нека необична створења, чудне књиге, Пипи Дуга Чарапа, музички инструменти…

 
Инспирацију смо проналазили у непосредном окружењу, нашој народној уметности и обичајима, као и култури и уметности других народа.
Ликовна радионица Центра за културу Гроцка коју води сликарка Марион Дедић представља креативни простор у којем се кроз ликовно истраживачку игру и учење стичу основе визуелне уметности, негује и подржава дечје стваралаштво, развија интересовање и љубав према ликовној култури и уметности.

 
Пролећни циклус Ликовне радионице Центра за културу Гроцка завршен је у среду, 31. маја. Ликовна радионица установе наставља са радом oд септембра месеца.

 
За пријављивање и све додатне информације о јесењем циклусу:
Центар за културу Гроцка, 011 850 23 21
Марион Дедић, академски сликар, 063 346 949

 

Повезани садржај

25мај2020
 МАГИЧНИ брег изнад Гроцке

МАГИЧНИ брег изнад Гроцке

25 мај 2020

Поводом 25. маја, дана када је рођен доживотни председник бивше Југославије, дневни лист ПОЛИТИКА доноси причу о једном од његових омиљених места.