Радионица мурала: Осликава се одељење педијатрије у Калуђерици

31. јануар 2017.

 

Након пет термина зимске радионице мурала ,,Причамо бојама – осликајмо за децу“ у организацији Центра за културу Гроцка, просторије одељења педијатрије амбуланте у Калуђерици попримају сасвим нови изглед.

Скице започете у уводним терминима уобличене су и пренете на претходно припремљене површине педијатријског одељења. Наредних дана ђацима предстоји најзанимљивији део – осликавање зидова. Иако је распуст, долазе веома радо, раде тимски и прихватају све задатке како би заиста оставили најлепши траг у боји и оплеменили просторије Дома здравља у Калуђерици.

Радионицом руководи сарадница Центра за културу Гроцка, академски сликар Марион Дедић, а креативном тиму се придружила и сликарка Мика Ловре. У сарадњи са две уметнице које имају искуства у раду са децом и младима, осликавање видно напредује а на зидовима ничу чаробне, бајколике представе…

Радионица се реализује у сарадњи са Домом здравља „Гроцка“ и ОШ „Алекса Шантић“ у Калуђерици – са смс Јасминком Петровић, спец. јавног здравља из ДЗ „Гроцка“, и наставницом ликовне културе Иванком Ивковић из ОШ „Алекса Шантић“.

*Град Београд – Секретаријат за спорт и омладину, допринео је и у значајној мери помогао реализацији програма обезбеђивањем средстава за финансирање.

 

Повезани садржај