Мартовско "Ликовно путовање" на ликовној радионоци у Калуђерици

13. март 2020.

 

Мартовско "ликовно путовање" на ликовној радионици у Калуђерици

Ликовна дружина на Ликовној радионици Центра за културу Гроцка у Калуђерици отпочела је рад са бројним новим полазницима, углавном првацима, тако да се у рекордном броју "запловило" у нове стваралачке авантуре.
Радило се на аутопортрету, а једна од тема је носила назив „Ја и Винсент“, инспирисана стваралаштвом Винсента ван Гога, његовог особеног ликовног израза и чувеног дела „Сунцокрет“.

Осликавајући лале и ветрењаче упознали су се са ликовним правцем поентилизам (уметник Жоржа Сера и поља лала у Холандији били су инспирација за овај рад....).Представљена је и једна од најлепших птица, коју можемо видети и у нашим крајевима, паун, а ова дивна птица са стотину „очију“ трансформисала се на дечјим радовима у много различитих и живописних облика.

Током рада у складу са темом користиле су се различите технике: оловке и бојице, уљани пастел и воштане боје, темпере....а млади полазници су се зналачки сналазили и упознавали са темама и материјалима.

Радионицу у Калуђерици води Мика Ловре, дипл. сликарка.

Термини рада радионице: уторак и четвртак 15:30 - 17:00 часова.
Место: ОШ „Милоје Васић“ у Калуђерици, кабинет за ликовно образовање;
За пријављивање и додатне информације: Мика Ловре, 064 283 05 01; Центар за културу Гроцка, 011 850 23 21

Галерију фотографија можете погледати у ФБ албуму Центра за културу Гроцка OВДЕ

 

Повезани садржај

26март2020
Мале приче о културним добрима Гроцке

Мале приче о културним добрима Гроцке

26 март 2020

„Мале приче о културним добрима општине Гроцка“ посетиоце сајта и друштвених мрежа кроз историјске фотографије и текстове упознаје са вредностима у окружењу.