Припремне радионице за други део међународног пројекта „WomCom“

09. мај 2018.

 

 

У просторијама Дечјег културног центра „Мајдан“ у Београду у уторак, 8. маја одржани су уводни часови припремне радионице Центра за културу Гроцка под називом “Уметност мурала“ и “Интеркултурално учење“.
Међународни пројекат WomCom улази у нову фазу – радионице су намењене учесницама тима који у име носиоца пројекта учествује у омладинској размени која се одржава у Јелсе-у, Хрватска. Након повратка, у Гроцкој ће бити реализован мурал у јавном простору у складу са идејама пројекта који се бави унапређивањем комуникације, разумевањем положаја младих жена као и њиховог оснаживања у руралним срединама.

Носилац пројекта је Центар за културу Гроцка, док су партнери организације из Kрушевца (Србија), Мостара (Босна и Херцеговина), Јелсе на Хвару (Хрватска), Падове (Италија) и Стразбура (Француска).

Радионице се реализују као припрема за наредну активност на пројекту „WomCom – Women’s Communication for Solidarity” („Женска комуникација за солидарност”), који је установи одобрен у оквиру програма Ерасмус+, KА2-Омладински прозор за Западни Балкан Европске уније.

Ово је други ЕУ пројекат који Центар за културу Гроцка реализује као водећи партнер, након успешно реализованог европског пројекта омладинске размене током 2014. године.

 

Повезани садржај