Волим ћирилицу! Ликовна радионица ЦКГ у Врчину

17. октобар 2023.

 

 
Јесењи циклус креативне радионице „Ликовно путовање“ Центра за културу Гроцка, у ОШ „Св. Сава“ - издвојено одељење „Доња Мала“ школа отпочео је са радом у петак, 6. октобра.

Прва октобарска тема радионице била је посвећена ћириличном писму, с намером да се кроз различите ликовне задатке деци приближи богатство фонтова ћирилице.
Уставно писмо, једно од најлепших калиграфских писама ћирилице, којим је писано и Мирослављево јеванђеље, било је за полазнике својеврсни ликовни изазов. Ћирилично писмо у комбинацији са орнаментима српских средњовековних манастира донело је занимљива ликовна решења која су се са папира преселила и на зид школског дворишта, где је у процесу израда мурала дугачког 30м. Лепота калиграфије, сведене форме орнамената и колорит који одише срећом и оптимизмом красиће двориште „Доње Мале“ школе у Врчину. У израду мурала укључена су сва деца са радионице од 1. до 4. разреда.
 
Теме ликовне радионице током септембра и октобра месеца реализују се у склопу актуелне манифестације „Дани европске баштине - Живо наслеђе“, када је рад ликовне радионице посвећен културном наслеђу и упознавању са културном баштином у окружењу и шире.
 
За пријављивање и додатне информације:
- Центар за културу Гроцка, 011 850 23 21;
- Мика Ловре Миловић, дипл. сликарка, 064 283 0501
 
 
Галерију фотографија можете погледати у ФБ албуму Центра за културу Гроцка ОВДЕ. 
 

 

Повезани садржај

08децембар2023
Диван-трибина „ЧАЈАНКА СА ПОРОДИЦОМ КОСТИЋ“

Диван-трибина „ЧАЈАНКА СА ПОРОДИЦОМ КОСТИЋ“

08 децембар 2023

Добродошли у Ранчићеву кућу на диван трибину „ЧАЈАНКА СА ПОРОДИЦОМ КОСТИЋ“ новинарке Смиљане Попов „Београд за почетнике“, у петак, 15. децембра у 17 часова.