Ђаци прваци у посети изложби ,,Саламандра саламандра

19. април 2017.

 

У уторак, 18. априла Ранчићеву кућу посетили су ученици три одељења првог разреда из ОШ ,,Илија Гарашанин'' у Гроцкој. Раздрагани и весели, још увек под утиском ускршњег распуста прваци су пристигли у пратњи својих учитељица Наташе Алимпић, Снежане Илић и Јелене Ристић Стојановић.

Изложба Марије Вукосављевић у галеријском простору Центра за културу Гроцка са мотивом даждевњака саламандера је малишанима била веома занимљива и асоцијативна. У интерактивном разговору са децом, директорка Цетра за културу Зорица Атић је младим посетиоцима причала о легендама које се повезују са даждевњаком, зашто је данас угрожена и ретка врста, о томе зашто је тако обојен, на који је начин део природе итд. Највише је било речи о томе зашто је толико занимљив уметници која га је одабрала за богато обрађени ликовни мотив, али и о самом начину и техникама којима је мотив пренет на платно и подлогу.

Деца су се одушевљавала саламадером, који је оваквим приступом и занимљивом изложбом постао близак и стваран. Након рекреације у башти Ранчићеве куће ученици су се вратили у школске клупе уз обећање да ће нас врло брзо опет посетити, јер је већ од 21. априла на програму нова поставка радова. 

 

Повезани садржај