Посета шестих разреда изложби икона „Свети Срби"

18. децембар 2021.

 

Центар за културу Гроцка су у среду, 15. децембра у оквиру наставе „Чувари природе“ и „Свакодневни живот у прошлости“ посетили ђаци ОШ „Илија Гарашанин“ из Гроцке, ученици шестих разреда (VI-2, VI-3, VI-4) са предметним наставницима Љиљаном Милосављевић, Миленком Пелевићем и Јеленом Тошић.

Актуелна изложба „Свети Срби“, реномираног иконописца Јелене Хинић у галерији Ранчићеве куће привукла је велики број посетилаца, али и наше редовну публику, основце из Гроцке.
Наставници и ђаци су имали прилику да погледају осликане светитеље, као и да саслушају интересантну и едукативну причу о иконама, традицији и преданом раду уметнице која је осликала хорос Храма Св. Саве у Београду.
 
Како је иконе на хоросу у Храму Св. Саве тешко сагледати због удаљености, изложба у Ранчићевој кући их приноси очима љубитеља уметности, у оригиналној размери 1:1, чиме се постиже видљивост лепоте иконописа реномиране уметнице.
 
Изложба „Свети Срби“, иконописца Јелене Хинић доступна је у Ранчићевој кући до 20. децембра.
 
Добро дошли!
 

Галерију фотографија можете погледати у ФБ албуму Центра за културу Гроцка ОВДЕ. 

 

Повезани садржај

14јануар2022
Јавни позив за street art уметнике и уметнице: Осликајте мурал изузетним женама Србије

Јавни позив за street art уметнике и уметнице: Осликајте мурал изузетним женама Србије

14 јануар 2022

Амбасада Холандије у сарадњи са Центром за Женске студије, Културним центром ГРАД и девет градова у Србији-међу којима је и београдска Општина Гроцка, реализује пројекат.

14јануар2022
РАДИО БЕОГРАД 1: Шетња Грочанском чаршијом

РАДИО БЕОГРАД 1: Шетња Грочанском чаршијом

14 јануар 2022

У енциклопедијама се може прочитати да је чаршија део града, готово увек у самом средишту, који се у том облику и под тим називом највећим делом развио.