Основци из Гроцке у посети Ранчићевој кући

20. септембар 2022.

 

Центар за културу Гроцка су у понедељак, 19. септембра посетили ученици I-2 и IV-1 ОШ „Илија Гарашанин“ Гроцка, предвођени својим учитељицама Јеленом и Милицом Бећаговић.

Ђаци су у две групе са Зорицом Атић, директорком установе, обишли актуелну поставку слика и накита „Путујуће шаре Србије“ ауторке Милице Живадиновић, а колорит изложених радова, приказани облици и шаре, као мотиви којима се уметница бавила, оставили су велики утисак на младе посетиоце. Посебан угођај са добродошлицом и прилагођеним приступом је приређен за прваке, који су по први пут у Центру за културу Гроцка.
 
Уметница је била инспирисана традиционалним орнаментима са пиротских ћилима, а своју импресију је преточила у слике и накит, који носе снажну симболику. Деца су након обиласка изложбе, време провела и у негованој башти Ранчићеве куће, играјући се увек актуелних игара на отвореном - жмурке и шуге.
 
Изложба „Путујуће шаре Србије“ траје до 3. октобра 2022. године.
Добро дошли!


Галерију фотографија можете погледати на ФБ страници Центра за културу Гроцка ОВДЕ.

 

Повезани садржај

29септембар2022
Медији најављују Променаду грочанском чаршијом

Медији најављују Променаду грочанском чаршијом

29 септембар 2022

Електронски медији најављују Променаду знаменитим местима и културним добрима Гроцке „Од српског варошког дома до незаборавног YУ гламура“ у недељу 2. октобра у 13ч.

28септембар2022
Ликовна радионица Центра за културу учествује на 57. Дечјем октобарском салону МПУ

Ликовна радионица Центра за културу учествује на 57. Дечјем октобарском салону МПУ

28 септембар 2022

Центар за културу Гроцка са дечјим радовима насталим на ликовнoj радионици „Ликовно путовање“ у Гроцкој учествује на 57. Дечјем октобарском салону МПУ у Београду.