Основци из Гроцке у посети Ранчићевој кући

20. септембар 2022.

 

Центар за културу Гроцка су у понедељак, 19. септембра посетили ученици I-2 и IV-1 ОШ „Илија Гарашанин“ Гроцка, предвођени својим учитељицама Јеленом и Милицом Бећаговић.

Ђаци су у две групе са Зорицом Атић, директорком установе, обишли актуелну поставку слика и накита „Путујуће шаре Србије“ ауторке Милице Живадиновић, а колорит изложених радова, приказани облици и шаре, као мотиви којима се уметница бавила, оставили су велики утисак на младе посетиоце. Посебан угођај са добродошлицом и прилагођеним приступом је приређен за прваке, који су по први пут у Центру за културу Гроцка.
 
Уметница је била инспирисана традиционалним орнаментима са пиротских ћилима, а своју импресију је преточила у слике и накит, који носе снажну симболику. Деца су након обиласка изложбе, време провела и у негованој башти Ранчићеве куће, играјући се увек актуелних игара на отвореном - жмурке и шуге.
 
Изложба „Путујуће шаре Србије“ траје до 3. октобра 2022. године.
Добро дошли!


Галерију фотографија можете погледати на ФБ страници Центра за културу Гроцка ОВДЕ.

 

Повезани садржај

18септембар2023
Ансамбл JANUSZ PRUSINOWSKI KOMPANIA у Ранчићевој кући

Ансамбл JANUSZ PRUSINOWSKI KOMPANIA у Ранчићевој кући

18 септембар 2023

Ансамбл JANUSZ PRUSINOWSKI KOMPANIA из Пољске наступиће у петак, 22. септембра у 19.30h у оквиру „Музичке баште“ Ранчићеве куће и манифестације „Дани европске баштине“.