Пети разред у посети изложби скулптура "Листа жеља" у Ранчићевој кући

03. април 2019.

 Центар за културу Гроцка су у уторак 2.априла посетили ученици V-2 ОШ „Илија Гарашанин“ из Гроцке са наставником ликовне културе Миланом Митровићем Макабијем.

Поставка едукативних скулптура у дрвету аутора Марка Црнобрње под називом "Листа жеља" била је разлог да наставник Милан Митровић доведе још једну групу ђака да је погледају. Скулпторалне представе одрастања и детињство посматрано очима уметника, који је и сам отац, изазвали су код ученика велико занимање и пробудили радозналост. На скулптурама су препознали емоције детета, враголасте ситуације, а понекима су коментаришући давали своја, нова тумачења.

Ђаци су уживали у изложби која анимира и подстиче машту, у малом излету и лепом пролећном дану, и наставили су дружење уз игру у башти Ранчићеве куће.

 

Повезани садржај

01август2020
"Стваралачка Гроцка" у ПОЛИТИЦИ

"Стваралачка Гроцка" у ПОЛИТИЦИ

01 август 2020

Дневни лист ПОЛИТИКА у оквиру културне рубрике "Синоћ у Београду" доноси вест о групној изложби "Стваралачка Гроцка" у Ранчићевој кући.

01август2020
Стваралачка Гроцка у Ранчићевој кући

Стваралачка Гроцка у Ранчићевој кући

01 август 2020

У Ранчићевој кући, галерији Центра за културу Гроцка, представљена је шеста групна изложба „Стваралачка Гроцка“, која ове године окупља педесет и једног учесника.