ТРИБИНА са туристичким водичем и писцем Мајом Роган

21. март 2019.

 

 

 

Интерактивна књижевна и културолошка трибина „Жеља да се отпутује даље од сопствених предрасуда“, уприличена је за младе у Гроцкој са предавачем Мајом Роган, туристичким водичем ТОБ-а на енглеском и италијанском језику, сарадњом Центра за културу Гроцка и Средње школе.

Вишегодишњи туристички водич за иностране посетиоце, и уједно ауторка издања у којима на духовит и пријемчив начин описује мултикултуралне сусрете са гостима из целог света, пред више од стотину окупљених младих људи говорила је о својим искуствима и догодовштинама на туристичким турама, која након сезоне „заврше“ у њеним причама и књигама попут недавног издања „Туристички рингишпил“. Објашњавајући приоритете при путовању, указала је на то како се путује, наводећи кроз примере културолошки значај путовања и сваке прилике да се упознају веровања, размишљања и разноликости других нација.

Окупљени млади су се активно укључили у излагање, постављајући бројна питања: који страни туристи највише посећују нашу земљу, шта им се највише допада од хране, која нација има најлепше мишљење о нашем народу, шта им се не допада код нас... Маја Роган је одговорала и подстицала њихову радозналост, суптилно указујући на предрасуде и културолошке замке које вире из сваког од питања, потврдивши још једном значај путовања и сазнавања за сваког, а нарочито младог човека.

Центар за културу Гроцка се захваљује на сарадњи Средњој школи. 
Посебну захвалност упућујемо професорки Сањи Николић на залагању и организацији, и топло захваљујемо ученицима Небојши и Милошу на помоћи у техничкој реализацији догађаја.

 

Вест о трибини: "О културолошком значају путовања"

- Електронско издање дневног листа ПОЛИТИКА у среду 20. марта доноси вест о културолошко-књижевној трибини са туристичким водичем ТОС-а и писцем Мајом Роган, која је уприличена у Гроцкој у сарадњи Центра за културу са Средњом школом Гроцка.
Хвала колегама из "Политике" на пажњи којом прате културне догађаје у лепој вароши крај Дунава.

 

Повезани садржај