ТРИБИНА са туристичким водичем и писцем Мајом Роган

21. март 2019.

 

 

 

Интерактивна књижевна и културолошка трибина „Жеља да се отпутује даље од сопствених предрасуда“, уприличена је за младе у Гроцкој са предавачем Мајом Роган, туристичким водичем ТОБ-а на енглеском и италијанском језику, сарадњом Центра за културу Гроцка и Средње школе.

Вишегодишњи туристички водич за иностране посетиоце, и уједно ауторка издања у којима на духовит и пријемчив начин описује мултикултуралне сусрете са гостима из целог света, пред више од стотину окупљених младих људи говорила је о својим искуствима и догодовштинама на туристичким турама, која након сезоне „заврше“ у њеним причама и књигама попут недавног издања „Туристички рингишпил“. Објашњавајући приоритете при путовању, указала је на то како се путује, наводећи кроз примере културолошки значај путовања и сваке прилике да се упознају веровања, размишљања и разноликости других нација.

Окупљени млади су се активно укључили у излагање, постављајући бројна питања: који страни туристи највише посећују нашу земљу, шта им се највише допада од хране, која нација има најлепше мишљење о нашем народу, шта им се не допада код нас... Маја Роган је одговорала и подстицала њихову радозналост, суптилно указујући на предрасуде и културолошке замке које вире из сваког од питања, потврдивши још једном значај путовања и сазнавања за сваког, а нарочито младог човека.

Центар за културу Гроцка се захваљује на сарадњи Средњој школи. 
Посебну захвалност упућујемо професорки Сањи Николић на залагању и организацији, и топло захваљујемо ученицима Небојши и Милошу на помоћи у техничкој реализацији догађаја.

 

Вест о трибини: "О културолошком значају путовања"

- Електронско издање дневног листа ПОЛИТИКА у среду 20. марта доноси вест о културолошко-књижевној трибини са туристичким водичем ТОС-а и писцем Мајом Роган, која је уприличена у Гроцкој у сарадњи Центра за културу са Средњом школом Гроцка.
Хвала колегама из "Политике" на пажњи којом прате културне догађаје у лепој вароши крај Дунава.

 

Повезани садржај

25мај2020
 МАГИЧНИ брег изнад Гроцке

МАГИЧНИ брег изнад Гроцке

25 мај 2020

Поводом 25. маја, дана када је рођен доживотни председник бивше Југославије, дневни лист ПОЛИТИКА доноси причу о једном од његових омиљених места.