Трибина: „Жеља да се отпутује даље од сопствених предрасуда“ Маја Роган и „Туристички рингишпил“

19. март 2019.

 

Интерактивна културолошко-књижевна трибина „Жеља да се отпутује даље од сопствених предрасуда“ биће одржана у среду 20. марта у 17.20 часова у сали Средње школе Гроцка (Ужичка 2). Предавач је лиценцирани туристички водич Маја Роган, ауторка издања „Туристички рингишпил“.

Трибина је отвореног типа: намењена је младима школе, али и њиховим родитељима, као и свима онима који путовања виде као начин да прошире своје видике, упознају културолошке разлике, онима који уживају у разноликости погледа на свет, веровања и размишљања различитих нација.

Искусни туристички водич ће присутнима дати смернице за стицање вредних путничких искустава и указати на истинске приоритете при путовању. Сазнаћемо тајне правих Путника, и подстаћи у себи жељу за новим искуствима, световима и, барем на кратко, променом места боравка.
Своја искуства са посетиоцима из целог света Маја Роган жели да подели са вама. Радозналост и жеља да се отпутује даље од сопствених предрасуда, добра су полазна основа.

*Маја Роган (1971) је туристички водич Туристичке организације Србије на енглеском и италијанском језику, члан Удружења лиценцираних туристичких водича Србије. Ауторка је издања „Туристички вешерај“ и „Туристички тартуфи“, у којима на духовит начин описује мултикултуралне сусрете, ситуације, згоде и незгоде на туристичким турама са гостима из целог света. Њене приче излазе у „Туристичком магазину“, на основу њих је у 2018. години реализована позоришна представа, а крајем године је изашао и превод на енглески језик под називом “Tourist carousel” (Туристички рингишпил).

Трибину организује Центар за културу Гроцка у сарадњи са Средњом школом.

Улаз је слободан. Добро дошли!

 

Повезани садржај

25мај2020
 МАГИЧНИ брег изнад Гроцке

МАГИЧНИ брег изнад Гроцке

25 мај 2020

Поводом 25. маја, дана када је рођен доживотни председник бивше Југославије, дневни лист ПОЛИТИКА доноси причу о једном од његових омиљених места.