Предшколци и „Потрага за Љубицом“ у Ранчићевој кући

14. јун 2019.

 


Предшколци ПУ„Лане“ из ОШ „Илија Гарашанин“ у Гроцкој у четвртак 13. јула опростили су се од вртића завршном приредбом у дебелом хладу столетног ораха Ранчићеве куће. Педесетак малишана је за своје најмилије, браћу, сестре, родитеље, баке и деке, приредило праву позоришну представу - „У потрази за Љубицом“, према делу савремене књижевнице за децу Радмиле Кнежевић.

Дечаци маскирани у пирате, сцена декорисана бродовима и позоришним реквизитима, девојчице у разноврсним креацијама пленили су пажњу поносне одрасле публике. Виле, гусари, гусарке и мала од палубе заједнички су се бацили у потрагу за необичном рибицом. Након многих згода, потрага се завршава сасвим неочекивано, јер Љубица је у ствари љубав коју носимо у себи. „Љубав је када влада мир, када се волимо и када чувамо свет око себе“, поручују будући прваци.

- Дневни лист ПОЛИТИКА у суботу 15. јуна у оквиру рубрике "Београд" доноси вест о завршној представи предшколаца ПУ "Лане" из ОШ "Илија Гарашанин" у Гроцкој који су се од вртића опростили представом "У потрази за Љубицом".

Хвала колегама из "Политике".


 

Повезани садржај

23јануар2020
ТВ поздрав из Гроцке са Смиљаном Попов

ТВ поздрав из Гроцке са Смиљаном Попов

23 јануар 2020

Познато ТВ лице, Смиљана Попов, новинарка и ауторка серијала о лепотама и занимљивостима Београда, посетила је Гроцку трагом нових прича.